Pino & Gilda

Pino Dangiola & Gilda Stillbäck


Pino D’angiola är grundare till och motorn i Tangcamp, Sveriges största tangofestival som årligen samlar dansare från många olika länder. Han startade ClubTango i Stockholm. Och har, som en av Sveriges mest kända tangodansare, medverkat i flera långfilmer, tv-produktioner och på teaterscenen både som dansare, skådespelare och koreograf.

Pino har främst varit verksam i Sverige, där han haft

stor betydelse för tangons utveckling och växande popularitet. Han har också undervisat i bl.a Finland, Italien, Grekland, Tyskland, USA, Serbien, Libanon och i Dubai. Han är en av Sveriges i särklass mest meriterade internationella tangolärare och har undervisat på mer än 40 internationella Tango-festivaler världen runt. Sedan 2012 dansar och undervisar Pino med Gilda Stillbäck, dessförinnan samarbetade han med bl.a. Eugenia Parrilla & Natalie Brateli.


Bland de festivaler Pino medverkat i finns Sverige, Tangocamp Grekland, Italien och Tyskland, Chicago Tango Festival, International Tango Meeting - Alghero, Belgrade Tango Festival, Beirut Tango Festival. Han har dansat och uppträtt till orkestrar som Color Tango, Beltango, El Arranque, Sexteto Milonguero, Sexteto Mayor, Silencio & Narcotango.


Bland de produktioner han har samarbetat och medverkat i finns bl.a: Koplingen, Bella bland kryddor och kriminella, Allsång på skansen, Godmorgon Sverige, Topform, "Tango, gräl och ledbesvär", Bounce, Foxy Productions och "Kalle och hans vänner" - Dalhalla.


Dansmuseet i Stockholm, världens enda dansmuseum, anlitar Pino som sin tangolärare , och han är den tangodansare Argentinas ambassadör Hernán Massini Ezcurra och Argentinska ambassaden oftast anlitar till sina återkommande event.


Gilda Stillbäck är dansare och koreograf.  Argentinsk tango upptäckte hon 2002 och flyttade ett år senare till Paris för att studera tango på heltid. "Tangon, som bygger på improvisation i mötet mellan två kroppar, musiken och känslan de skapar tillsammans fick mig att upptäcka en ny slags närvaro i dansen." Genom åren har Gilda samarbetat och undervisat med ett flertal olika tangodansare: Daniel Carlsson, Alejandro "Lucho" Lucero, Ezequiel Farfaro, Aldo Velasquez, Jarle Sandodden och Pino Dangiola.


Pino och Gilda har till sammans utvecklat en personlig stil där den klassiska tangons elegans möter den nyare tangons uttrycksfullhet. Hörnstenarna i deras undervisning ligger i att förmedla frihet i ett rörelsemönster som delvis skapas av parets energier.


"Även om vi är strikta och har full kontroll på våra lektioner försöker vi också att ha kul. Vi försöker göra så att alla hänger med och känner sig bekväma. Vi försöker också ge lite extra för alla i klassrummet och hjälpa till på olika nivåer."

Några av våra senaste jobb!

Pino & Gilda videos:
Kontakta oss!

Vi är öppna för det mesta! Tveka inte att kontakta oss för vilket jobb som helst!


     

Prova på tango hos ert företag


Show/uppvisningar

Workshops

Privatlektioner 

Konserter/ teater/ tv / film

Möhippor/ Svensexor

Referenser

Vi har under årens lopp samarbetat

med många olika aktörer såsom:


     
Dalhalla


Skansen

Gävle Konserthus

Regeringskansliet

Dansmuseet

Argentinska Ambassaden

Bounce

Foxy Production

TV 4

SVT

Älvsjömässan

Kontakt info

Enklast når ni oss via email:

pinogildatango@gmail.com


eller via telefon: 0739-575856

Övrig Tango!


     
Tangoskor - herr och dam


Tango kläder

Tango musik

Tango dvd

Vi har Sveirges största utbud av tangoskor, tango musik mm.